Les nostres vinyes

El Priorat és una petita comarca que té unes particularitats en el relleu del paisatge, les quals afavoreixen la gran variació en els microclimes i els sòls. Aquests sòls estan dominats per la llicorella, un tipus de pissarra rica en minerals i molt fracturada. En aquest paisatge escarpat i poc planer hi ha una variació enorme, no només en el color i l’estructura de la llicorella, sinó també en la hidrologia, l’altitud i l’aspecte de les vinyes. El paisatge és tan costerut i contornejat que té microclimes al seu interior. Tot això assigna a cada vinya un caràcter únic; per exemple, hi pot haver fins a tres setmanes de diferència entre la data de collita de la carinyena a Bellmunt i la de la carinyena a La Garranxa (Porrera). Són aquestes variacions les que expliquen la singularitat i la varietat de vins del Priorat.

Les nostres vinyes es divideixen, a grans trets, en dues zones: l’alta, amb vinyes fresques al voltant de Porrera i la Garranxa, i la baixa, amb vinyes més calentes al voltant de Bellmunt del Priorat. Des de la partida Les Eres hi ha unes vistes meravelloses cap al poble de Porrera. La finca té gairebé 3 hectàrees de terrasses, construïdes sobre uns costers, amb 8.000 ceps de carinyena plantats fa 93 anys.

La Garranxa és un llogaret desert situat a 5 km sobre Porrera. Aquí hi ha un petit nombre de ceps de carinyena antiga i se n’han plantat 15.000 més de garnatxa, sirà i cabernet sauvignon sobre les terrasses de nova creació, pujant per un empinat vessant que domina el caseriu.

La Garranxa i les Eres es beneficien dels efectes de refredament de l’altitud i el microclima de les escarpades muntanyes que envolten el poble. Lo Molló, un dels pics més alts del Priorat, s’eleva per sobre de les vinyes de la Garranxa.

El Tros nou és a prop del poble de Bellmunt; compta amb 3.800 ceps que es van plantar fa 87 anys, principalment de garnatxa peluda i la resta de carinyena. Aquesta és l’única vinya que es troba sobre un terreny relativament pla, més calorós i és sempre la primera verema que collim. La vinya que es troba a la partida dels Carners es va plantar fa 83 anys. Compta amb 1.500 ceps de carinyena i garnatxa i és un petit enclavament pronunciat dins del bosc per sobre de Bellmunt.

territori1
territori22